yıl 2012.....

köprünün altından çok sular geçti.....

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Ekim 2014 Cuma

EVDE PEYNİR YAPIMI


Öncelikle günlük bir süt bulmanız gerekli,bulamıyorsanız marketlerdeki cam şişelerdekigünlük sütleri denemenizi tavsiye ediyorum..sütü kaynatın..ben 2,5 -3 kilo sütten yapıyorum yarım kilo peynir çıkıyor..

Kaynamaya başladıktan sonra bir kase sulandırılmış yoğurdu ekşi olursa daha iyi süte ekleyin hemen topaklanmaya başlayacaktır..topaklanma iyice yoğunlaşıp suyundan ayrılınca tülbent serilmiş bir süzgece aktarın 


Süzdüğünüz bu suyu sakın atmayın.Bu suyu sakın ATMAYIN! bununla poğaça da ekmek yapımında ,yüzünüze tonik olarak(tabii soğuyunca)) hiç olmadı hayvanlarınıza su yerine bunu kullanarak onların vitamin almasını sağlamada kullanabilirsiniz..

Süzdüğünüz bu suyu sakın atmayın.Bu suyu sakın ATMAYIN! bununla poğaça da ekmek yapımında ,yüzünüze tonik olarak(tabii soğuyunca)) hiç olmadı hayvanlarınıza su yerine bunu kullanarak onların vitamin almasını sağlamada kullanabilirsiniz..

Peynirin içine biraz tuz koyup tülbenti toparlayıp üstüne bir ağırlık koyarak birkaç saat böyle bekletin
Sonra dilimleyin

Kaya tuzu ile dilimlediğiniz peynirleri peynir kabında ve buzdolabında uzunca bir süre bekletip kullanabilirsiniz

Bu şekilde peynir yapımının bizlere 
,faydası:1:sağlıklı güvenilir peynir yemek2:piyasada satılan kilosu 15-25 tl. arası değişenpeyniri yarıdan daha ucuza mal etmek 3:ekonomiye katkı 

Hiç yorum yok: